fbpx
februari 24, 2023
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe schaarste jouw Conversie kan Verhogen CRO

Schaarste is een van de meest krachtige psychologische principes die marketeers kunnen gebruiken om de conversie op hun website te verhogen. Het is gebaseerd op het idee dat mensen waardevolle en begeerde dingen willen hebben die beperkt beschikbaar zijn. Wanneer iets schaars is, willen mensen het meer, omdat ze het gevoel hebben dat ze het anders zullen missen. In dit artikel bespreken we hoe je het schaarsteprincipe kunt toepassen op jouw website om de conversie te verhogen.

Beperkte voorraad

Een van de meest voorkomende manieren om schaarste te gebruiken is door een beperkte voorraad aan te bieden. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt, kun je de bezoekers laten zien hoeveel items er nog beschikbaar zijn van een bepaald product. Dit creëert een gevoel van urgentie bij de bezoeker, waardoor hij/zij eerder geneigd is om het product te kopen voordat het uitverkocht is. Zorg er wel voor dat je eerlijk en transparant bent over de beschikbaarheid van het product en niet valse schaarste creëert.

Beperkte tijd

Een andere manier om schaarste toe te passen, is door een beperkte tijd aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een tijdelijke aanbieding of korting zijn die alleen gedurende een bepaalde periode geldig is. Door het gevoel van urgentie dat wordt gecreëerd, worden bezoekers gestimuleerd om snel actie te ondernemen en de aankoop te doen voordat de tijd om is.

Exclusiviteit

Schaarste kan ook worden gecreëerd door exclusiviteit. Je kunt bijvoorbeeld een exclusieve aanbieding aanbieden voor een selecte groep klanten of een product dat alleen beschikbaar is voor leden. Dit geeft de bezoeker het gevoel dat hij/zij toegang heeft tot iets bijzonders en waardevols, waardoor de kans groter is dat hij/zij de aankoop zal doen.

Herinneringen

Je kunt ook schaarste creëren door herinneringen te sturen naar bezoekers die een product hebben bekeken maar nog niet hebben gekocht. Door bijvoorbeeld een e-mail te sturen waarin wordt vermeld dat er nog maar een paar exemplaren beschikbaar zijn, kun je de bezoeker aansporen om het product alsnog te kopen.

Het is belangrijk om op te merken dat het toepassen van schaarste moet worden gedaan op een eerlijke en transparante manier. Het doel is om de bezoeker te stimuleren om een ​​aankoop te doen, niet om druk uit te oefenen of te misleiden. Door schaarste op een ethische manier toe te passen, kun je de conversie van je website verhogen en de waarde voor je klanten maximaliseren.

Conclusie

Schaarste is een krachtig principe dat kan worden gebruik om de conversie op jouw website te verhogen. Het creëert een gevoel van urgentie en exclusiviteit bij bezoekers, waardoor ze eerder geneigd zijn om een aankoop te doen. Door schaarste op een eerlijke en transparante manier toe te passen, kun je de conversie van jouw website verhogen en de waarde voor jouw klanten maximaliseren.

Denk bij het toepassen van schaarste ook aan het gebruik van de juiste woorden en visuals om de boodschap kracht bij te zetten. Gebruik woorden zoals ‘beperkt’, ‘nog maar enkele beschikbaar’, ‘exclusief’ en visuals zoals een aftellende timer om de urgentie te benadrukken. Verder is het ook belangrijk om de schaarste niet te overdrijven en ervoor te zorgen dat het product daadwerkelijk waardevol en begeerd is door jouw doelgroep.

Het is tenslotte van belang om te testen welke vorm van schaarste het beste werkt voor jouw doelgroep en product. Test verschillende varianten van schaarste en meet de resultaten om te zien welke variant de meeste conversie oplevert.

Kortom, het toepassen van schaarste is een effectieve manier om de conversie op jouw website te verhogen. Door het creëren van een gevoel van urgentie en exclusiviteit bij jouw bezoekers, kun je hen stimuleren om sneller tot een aankoop over te gaan. Echter, het is belangrijk om schaarste op een ethische manier toe te passen en te testen welke vorm van schaarste het beste werkt voor jouw doelgroep en product.

Misschien vind je dit ook interessant...

Over highvibe

High Vibration Media helpt jouw bedrijf een positieve impact te maken. Wij brengen rust terug in je online marketing door overzicht te creëren, te meten en in te zetten op de juiste campagnes.

Het resultaat? Hogere omzet, lagere kosten en dus meer winst. Wij regelen jouw marketing zodat jij meer tijd en energie over voor je onderneming en de mooie kanten van het leven.

Volg ons op social media


Kennis maken?

High Vibe garanties

  • bewezen strategiEën
  • korte lIJnen, snelle service
  • full service
  • volledige ontzorging

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of boek vrijblijvend een adviesgesprek