fbpx
februari 6, 2023
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe gebruik je Sympathie als conversieverhoger?

Menselijke verkoop en verleiding is een eeuwenoude kunst die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt door marketeers en verkopers. Robert Cialdini, een expert op het gebied van invloed en overtuiging, heeft in zijn boek “Influence: The Psychology of Persuasion” zes principes geïdentificeerd die bijdragen aan de verkoop van producten en diensten. Eén van deze principes is sympathie. In deze blog bespreken we hoe je sympathie in de praktijk kunt toepassen in het kader van CRO (Conversion Rate Optimization) op je website.

Wat is sympathie volgens Cialdini’s theorie?

Sympathie is het gevoel van sympathie of verbondenheid dat mensen hebben met andere mensen of entiteiten. Volgens Cialdini’s theorie is sympathie een krachtige invloedfactor omdat mensen geneigd zijn om gunstiger te reageren op verzoeken van mensen die ze als sympathiek ervaren.

Hoe kun je sympathie toepassen in CRO op je website?

Er zijn verschillende manieren om sympathie toe te passen in CRO op je website:

Sympathiek uiterlijk: Toon foto’s van het team en vertel over hen op de “Over ons”-pagina of in de footer van je website. Dit geeft bezoekers een idee van wie er achter het bedrijf zit en versterkt het gevoel van sympathie.

Verbinding: Maak gebruik van vergelijkbare belangen, ervaringen of achtergronden om een ​​gevoel van verbinding en sympathie te creëren tussen jou en je bezoekers.

Verleiden: Gebruik getuigenissen, referenties en verwijzingen naar betrouwbare bronnen om de sympathie te versterken en bezoekers te overtuigen om te converteren.

Dankbaarheid: Bedank bezoekers voor hun interesse en toon waardering voor hen. Dit versterkt het gevoel van sympathie en vertrouwen.

Samenwerking: Vraag om samenwerking en leg uit hoe dit in hun voordeel is. Dit versterkt het gevoel van sympathie en vertrouwen en vergroot de kans op conversie.

Conclusie:

In deze blog hebben we besproken hoe sympathie volgens Cialddini’s theorie kan worden toegepast in CRO op je website. Door het tonen van een sympathiek uiterlijk, het creëren van een verbinding, verleiding door middel van getuigenissen en referenties, het tonen van dankbaarheid en het vragen om samenwerking, kun je een gevoel van sympathie en vertrouwen opbouwen bij je bezoekers en hen daardoor meer waarschijnlijk overtuigen om te converteren. Bedenk wel dat sympathie slechts één van de zes principes van Cialdini’s theorie is en dat het combineren van verschillende invloedfactoren nog altijd de meest effectieve manier is om conversie te bevorderen.

Misschien vind je dit ook interessant...

Over highvibe

High Vibration Media helpt jouw bedrijf een positieve impact te maken. Wij brengen rust terug in je online marketing door overzicht te creëren, te meten en in te zetten op de juiste campagnes.

Het resultaat? Hogere omzet, lagere kosten en dus meer winst. Wij regelen jouw marketing zodat jij meer tijd en energie over voor je onderneming en de mooie kanten van het leven.

Volg ons op social media


Kennis maken?

High Vibe garanties

  • bewezen strategiEën
  • korte lIJnen, snelle service
  • full service
  • volledige ontzorging

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of boek vrijblijvend een adviesgesprek